در چابهار چه خبر است
حضور هم زمان هیئت هایی از کشور چین و افغانستان در چابهار موجب شده تا اخبار این منطقه مجددا در صدر خبرهای اقتصادی قرار بگیرید.
به گزارش سی نیوز، «حامد مبارکی» رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار گفت: ۲ هیات از كشورهای چین و افغانستان با هدف سرمایهگذاری در بخشهای صنعتی و تجاری صبح شنبه وارد منطقه آزاد در این شهرستان شدند.
وی ادامه داد: این هیات ضمن بازدید از مراكز تجاری و بازارهای منطقه آزاد، طرح توسعه بنادر شهید بهشتی و اسكله شهید كلانتری، نشستهایی با علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان، مدیران حمل و نقل و ترانزیت و معاونت اقتصادی منطقه آزاد خواهند داشت.
مبارکی افزود: همچنین هیات تجاری افغانستان كه صبح امروز به چابهار سفر كرده، علاوه بر نشستها و بازدیدهای مشترك گشت ساحلی نیز خواهند داشت و از نزدیك با ظرفیت های منطقه آشنا میشوند.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد تجاری – صنعتی چابهار بیان كرد: راهاندازی خط ترانزیت كالا از منطقه آزاد چابهار به افغانستان یكی از اهداف سفر هیات تجاری ـ سرمایه گذاری این كشور به شهرستان است.
مباركی بیان كرد: هیات سرمایه گذاری كشور افغانستان یكشنبه شب و هیات سرمایهگذاری كشور چین صبح دوشنبه هفته جاری چابهار را به مقصد تهران ترك میكنند.
احداث بزرگترین کارخانه کشتی سازی و شهرک صنعتی چینی ها در چابهار
رئیس هیات مدیره شرکت انرژی راه ابریشم کشور جمهوری خلق چین گفت: پس از انجام تشریفات قانونی بزودی شهرک صنعتی چینی ها و بزرگترین کارخانه کشتی سازی در چابهار احداث می شود.
«وانگ هونگ شنگ» روز یکشنبه در دیدار با جمعی از مدیران و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار افزود: رابطه تجاری، اقتصادی و فرهنگی دو کشور چین و ایران از گذشته دور برقرار بوده است.
وی گفت: مدیران و افراد متخصص و فنی هشت شرکت بزرگ کشور چین در این سفر حضور دارند و از نزدیک ظرفیت ها و توانمندیهای چابهار را برای سرمایه بررسی می کنند.
وی هدف از این سفر را بررسی های لازم جهت جانمایی شهرک صنعتی و شرکت کشتی سازی چینی ها در منطقه آزاد چابهار عنوان کرد و افزود: مصمم به سرمایه گذاری کلان در این منطقه هستیم.
رئیس هیات مدیره شرکت انرژی راه ابریشم کشور جمهوری خلق چین ادامه داد: مدیران و افراد متخصص و فنی شرکت کشتی سازی بین الملل، شرکت کشتی سازی گوانگ ژو، شرکت مهندسی نفت چین، شرکت گروه الکترونیک دونگ فانگ، شرکت گروه سینو هیدرو، شرکت طراحی صنعتی نوناین، شرکت کشتی سازی دولتی چین و شرکت فولاد یونگ لیان در سفر دو روزه در چابهار حضور دارند و در آینده اقدامات خوبی برای سرمایه گذاری انجام می دهند.
وانگ هونگ شنگ اظهار کرد: چابهار در دنیا موقعیت راهبردی مناسبی دارد و سرمایه گذاران کشور چین نیز تمایل زیادی برای فعالیت تجاری و اقتصادی در این منطقه دارند.
سرمایه گذاری 85 میلیون دلاری هندی های در بندر چابهار
اما در حالی یک پایگاه خبری وابسته به وزارت نفت از آمادگی هندیها برای سرمایهگذاری ۲۰ میلیارد دلاری در بندر چابهار خبر داده که مدیرکل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان کل سرمایهگذاری هندیها را در این بندر ۸۵ میلیون دلار اعلام کرد.
«سیاوش رضوانی» در واکنش به انتشار خبر سرمایهگذاری 20 میلیارد دلاری هندیها در بندر چابهار اظهار کرد: کل سرمایهگذاری هندیها در بندر چابهار 85 میلیون دلار است که مربوط به خرید تجهیزات فاز یک این بندر است.
وی با تاکید بر اینکه سرمایهگذاری مذکور با جوینت شدن شرکتی هندی با شرکتی داخلی انجام میشود، تصریح کرد: یکی از شروط این سرمایهگذاری مشترک حضور یک پیمانکار بخش خصوصی ایرانی است که تا نیمه نخست امسال عملیاتی میشود.
وی با یادآوری مصوبه دولت هند برای سرمایهگذاری 150 میلیون دلار دیگر در استان سیستان و بلوچستان، افزود: این میزان سرمایهگذاری در بخشهایی مانند، ترانزیت، راه آهن، پتروشیمی و… صورت میگیرد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه میزان کل سرمایهگذاری هندیها در بندر چابهار 85 میلیون دلار است، بیان کرد: این میزان سرمایهگذاری برای مدت 10 سال است و در این رابطه سه نشست با طرفهای هندی داشتهایم.
به گفته وی، قرارداد بین شرکت ایرانی و هندی برای سرمایهگذاری در بندر چابهار تا پایان نیمه نخست امسال نهایی میشود.